Ik ben Ruth Hofland Tuina therapeut. Dit is een Chinese medische lichaamsmassage, hierbij wordt voornamelijk gewerkt op de 12 hoofd meridianen (energiebanen) en acupunctuurpunten (356 stuks) in het lichaam. Deze massagetechniek werkt diep door in de verschillende spierlagen doormiddel van verschillende hand, knokkel, onderarm, elleboog en drukpunt technieken.

In de Tuina, uitgesproken als “Tweena” therapie zit een beetje sport-/Shiatsu massage, fysiotherapie en chiropractor technieken. Verder werk ik met moxa (kruiden) en lamp, cupping, guasha, pijnbestrijding met acupunctuur, geef ik kruiden, voedingssuplemten en voedingsadviezen.

In 2014 ben ik begonnen met de opleiding en heb deze in 2017 afgerond.


TuinaZen massage

Dit is een volledige Chinese ontspanningsmassage van hoofd t/m voet. Hier wordt vooral gewerkt op de meridianen (energiebanen) en acupunctuurpunten met verschillende handgreep, knedingen en effleurage technieken waardoor de Qi (energie) weer gaat stromen in het lichaam. Het haalt diverse blokkades, pijn, spanningen, stress en lichamelijke ongemakken weg. Werkt preventief en is ook goed om het immuunsysteem te verhogen.

Voor de massage gebruik ik rijstolie met etherische olie of een geurloze druivenpit olie.

De massage duurt 50 minuten
Kost 60,- euro

Chakra rug massage

Chakra’s zijn energiewielen die in verbinding staan met het fysieke en energetische lichaam. Dit is een hele fijne en zachte ontspanningsmassage waarbij zowel op het lichaam als energetisch gewerkt wordt op de rug maar ook de hand- en voet chakra’s. Dit geeft een totale ontspanning voor lichaam en geest. Zorgt voor een goed doorstroming in het lichaam. Haalt blokkades van lichamelijke en geestelijke ongemakken weg. Verhoogt het immuunsysteem, werkt goed bij burnout.

Hierbij wordt Chakra olie gebruikt.

De massage duurt 50 minuten
Kost 47,50 euro


Voetreflexmassage

Bij deze massage wordt werkt op de reflexzones (drukpunten) deze staan in verbinding met organen, spieren, pezen, beenderen, weefsels, eigenlijk alle delen van je lichaam zijn terug te vinden onder de voeten. De massage ontspant, ontstresst en verbetert de doorbloeding, lichamelijke en geestelijke blokkades worden opgeheven omdat de energie weer goed kan stromen. Afvalstoffen worden afgevoerd, dat zorgt vervolgens voor een betere stofwisseling waardoor je je weer lekker in je vel gaat zitten.

De massage duurt 50 minuten
Kost 45,- euro

5 Elementen voet- en onderbeen massage

Deze massage werkt op de reflexzones (drukpunten) en meridianen (energiebanen) van de voet, onderbeen en knie. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende handgrepen, knedingen en tapping op de meridianen. Het is een heerlijk ontspannende massage die veelal lichamelijke en geestelijk blokkades kan opheffen doordat de doorbloeding in het lichaam weer gaat stromen.

Afvalstoffen worden afgevoerd, dat zorgt vervolgens voor een betere stofwisseling waardoor je je weer lekker in je vel gaat zitten.

De massage duurt 50 minuten
Kost 45,- euro


Japanse gezichtsmassage

Dit is een massage met kleding aan waarbij de schouders ontbloot zijn en is gericht op het verminderen van rimpels en om het collageen aan te maken in het gezicht. De massage bestaat uit verschillende handgrepen, knedingen, effleurages en drukpunten in het gezicht, hoofd en bovenkant schouders. Hierbij wordt gewerkt op de meridianen (energiebanen) en acupunctuurpunten op het hoofd en gezicht. Deze massage geeft een totale ontspanning in lichaam en geest.

Voor het gezicht gebruik ik een reinigingslotion en voor de gezichtsmassage Synchro creme. Deze bestaat uit verschillende vitamines, bijenwas, allantoïne, calendula, sint janskruid, zachte amandel.

De massage duurt 50 minuten
Kost 45,- euro

Per pakket van 10x speciaal om de collageen aanmaak te bevorderen

5x iedere week
5x om de week
daarna 1x in de maand
Kost 425,- euro

Bamboe massage

Is een nieuwe vorm van massage in Nederland. In China is het een oeroude Chinese massage met uitgangspunten en levensopvattingen het is gebaseerd op de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Hierbij wordt er gewerkt met handen en `bamboe stokken’ in verschillende afmetingen, diktes en lengtes.

Bamboe bevat kiezelzuur wat hetzelfde element is dat kwarts tot kristal maakt en heeft dus dezelfde eigenschappen. Door de bamboestokken worden de zenuwuiteinden in je huid en de oppervakkige spieren geprikkeld. De bloedsomloop komt op gang, wat zorgt voor meer zuurstof en voedsel voor de cellen.

De massage werkt ontspannend, stimulerend voor je kracht en energie, voert giftige stoffen (toxines) af en helpt de bloedsomloop te verbeteren. Hierbij worden ook krampen en triggerpoints (knopen) aangepakt. Dit geeft weer verlichting in het lichaam. De massage werkt goed bij vermoeidheid en stress, helpt de gifstoffen af te voeren en zorgt ervoor dat het bloed en de Qi (energie) weer beter stroomt in het lichaam.

Voor de massage gebruik ik lavendel & lemongrass, rijstolie (evt met etherische druppels) of geurloze druivenpit olie.

De massage duurt 50 minuten
Kost 45,- euro


Bamboe massage alleen voor nek en schouder klachten

Deze massage vindt plaats op de massage stoel met ontblote schouders.

Dit helpt om pijnklachten te verminderen. De massage is een echte “powerboost” werkt ontspannend, stimulerend, voert giftige stoffen (toxines) af en helpt de bloedsomloop te verbeteren. Hierbij worden ook triggerpoints (knopen) aangepakt. Dit geeft weer verlichting in het lichaam. De massage werkt goed bij vermoeidheid en stress en zorgt ervoor dat het bloed en de Qi (energie) weer beter stroomt in het lichaam.

De massage duurt 25 minuten
Kost 35,- euro

Cranio sacraal voetmassage

Het cranio-sacraal systeem bestaat uit de vliezen rond de hersenen en het ruggenmerg, het hersen-/ruggenmergvocht loopt van de schedel(cranium) tot het heiligbeen (sacrum).

Dit is een super zachte massage die emotionele blokkades, hoofdklachten, migraine, whiplash, spanningen en stress naar de oppervlakte haalt en het lichaamsritme weer in balans brengt.

De massage wordt zonder olie gedaan.

De massage duurt 35 minuten
Kost 35,- euro


Heeft u een allergie geeft dit aan bij onze masseuse, zo kunnen wij de behandeling aanpassen mocht dit nodig zijn.

Afspraak maken

procert-wit-2
provoet
partner-logo01